Puro seçiminiz, yakışınız, bağırsaksoruniniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar temelli size özeldir. Fakat tekrar bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç gözcü var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazgımda günün her saatinde bağırsakmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Etme Kez konstrüksiyonı Karayip purolarda bağırsakmeden önce nemliliğini muayene geçirmek gerekir. Bu Toscanello bağırsakin makbul bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı gönen oranlarında bağırsakmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da sınama cihetılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken önemli bir kural var. Puro yalnızca fakat yalnızca kokusuz ateşle yakılır! Puro her mevsim ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabil benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabil koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro bağ ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde yakın. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken kıvılcım puroya dikme değinti etmemelidir. Ateşli maviliği purodan az buçuk münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her semtı alya döndüğünde kızartma sorunlemini temelardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 radde eğimle, aleve tam değinti etmeyecek şekilde tutun. Bu sorunlemi yaparken tüm ayağın müsavi yanması gerektiği bağırsakin puroyu aynı zamanda muntazam bir şekilde 360 radde döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına saf alevli çakmalara gereğince az buçuk henüz uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu janr çakmaklar çok çelimlidür ve okkalı yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma sorunlemi saf alevli çakmaklarla, az buçuk mevsim alabilir. Bu süre size zaman kaybı kabil bakışükebilir fakat puro çıdam ve iş gerek. 5- İyi Yandığını Kontrol Etme Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı muayene edelim. Puroyu kızartma sorunleminden sonra sert çevirip cebinünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya ferahçe üslup üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm kadem kıpkırmızı ise yakma sorunlemini temeları ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her semtı tam yanmamışsa, doğrusu tüm kadem kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu ağızınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü ufak tefek dem henüz çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış kesim da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yavaşçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz bağırsakime hazır. Pekâlâ ya siz hazır mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıuğursuz çıuğursuz bağırsakilmeli. Alacağınız her dem ortada en azından 40 saniye muhafaza etmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabil bağırsakmeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı bağırsakimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yalnız hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı bağırsakmeye devam ederseniz, puro o kadar şiddetlilaşır ki hiç bağırsakilemeyecek duruma gelebilir. Küçümencik bir uyarı: Puro, sigara kabil ciğere çekilmez. Yaman ferahçe ağıza doldurulur ve kâm kameraların dumanla tembihlmasına ruhsat verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz az bağ gösterdiğinizin bir sorunaretidir. Sönen puronun küllerini pekçe temizleyin. Bunun bağırsakin kürdan kabil bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri pekçe temizlediğinizden güvenli olduktan sonra puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim bağırsaktiğim Toscanello bağırsakin yeni baştan yakma dava oluşum etmez. Fakat oba konstrüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda meraret hissedeceğinizi açıklamak isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta henüz uzun bir süre da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabil puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve mutlak şpeş olan 2 kuralı valörız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın alev ayarıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 radde ortada evetğundan güvenli olmanız gerekiyor. Aile içinde bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza lazım yoktur. Ama şüphesiz şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza düzlemını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek dava ile karşıtlaşmazsınız. Saklama düzlemı sıcaklığında temel dava düzlemın ilgisiz bileğil okkalı hamam olmasıdır. Çünkü muhafaza düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile karşıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise muhafaza düzlemının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet okkalı kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Pekâlâ gönen muhafaza düzlemı sıcaklığına gereğince trok gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro muhafaza kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde nanay ise herhangi bir üslup geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta üslup geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza düzlemının üslup geçirmemesi ve buna bentlı olarak da kutu bağırsakindeki gönen ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak bağırsakin anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı sağlamlayacak mutlak üslup geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En âlâ humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlak üslup geçirmedikleri bağırsakin öteki rakiplerine eke nüans atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.