Puro seçiminiz, yakışınız, içişleminiz ve keyfine vardığınız tüm tatlar top size özeldir. Fakat yine bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç sınır var! 1- Puro Seçimi Ben bu kırmda hasetn her saatinde içmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Etme Il inşaatı Karayip purolarda içmeden önce nemliliğini arama buyurmak gerekir. Bu Toscanello için meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı gönen oranlarında içmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak berenarı da deneme taçılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi müstelzim önemli bir nizam var. Puro sadece yalnız sadece kokusuz öfkele yakılır! Puro her dönem ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler üzere buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro alaka ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde doğru. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken yalın puroya kazık dokunma etmemelidir. Ateşli maviliği purodan berenarı uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her kanatı kırmızıya döndüğünde kızartma işlemlemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 nokta eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemlemi yaparken tüm ayağın müsavi yanması gerektiği için puroyu aynı zamanda metodik bir şekilde 360 nokta döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına tabii alevli çakmalara gereğince berenarı elan uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu tarz çakmaklar çok güçlüdür ve zait doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma işlemlemi tabii alevli çakmaklarla, berenarı dönem alabilir. Bu süre size vakit kaybı üzere haneükebilir yalnız puro çıdam ve iş lüzum. 5- İyi Yandığını Kontrol Etme Şimdi puroyu nite yaktığınımızı arama edelim. Puroyu kızartma işlemleminden sonrasında aksi çevirip benizünüze berenarı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya ferahçe muhit üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm fut kıpkırmızı ise yakma işlemlemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her kanatı tam yanmamışsa, yani tüm fut kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu gagaınıza gdolayın. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ıvır zıvır nefes elan çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış hizip da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yumuşakçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz içime apiko. Pekâlâ ya siz apiko mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıuğursuz çıuğursuz içilmeli. Alacağınız her nefes ortada en azından 40 saniye aylamak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara üzere içmeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı içimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da takkadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı içmeye devam ederseniz, puro o denli kötülaşır ki hiç içilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Kötü ferahçe ağıza doldurulur ve zevk müşteriların dumanla ikazlmasına izin verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıanaçın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az alaka gösterdiğinizin bir işlemaretidir. Sönen puronun küllerini iyice temizleyin. Bunun için kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri iyice temizlediğinizden güvenli olduktan sonrasında puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim içtiğim Toscanello için yeniden yakma dert teşkil etmez. Fakat halk inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda kederlilik hissedeceğinizi kesmek isterim.

Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 sene hatta elan uzun bir süre üstelik saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve mutlak şarka olan 2 nizamı mealız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın alev dereceıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 nokta ortada olduğundan güvenli olmanız gerekiyor. Konut ortamında bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza ister yoktur. Fakat lacerem şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza düzlemını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek dert ile kontralaşmazsınız. Muhafaza düzlemı sıcaklığında soy dert düzlemın itici bileğil zait har olmasıdır. Çünkü muhafaza düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile kontralaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise muhafaza düzlemının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet zait kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl gönen muhafaza düzlemı sıcaklığına gereğince mübadele gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde nanay ise herhangi bir muhit geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta muhit geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza düzlemının muhit geçirmemesi ve buna bentlı olarak da kutu içindeki gönen ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak için anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı esenlayacak mutlak muhit geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En hayırlı humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlak muhit geçirmedikleri için öbür rakiplerine cesim ayırt atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir