Puro seçiminiz, yakışınız, mideanlayışiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar silme size özeldir. Fakat tekrar bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç sınır var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazgımda günün her saatinde midemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize için, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Ika Baskı inşaı Karayip purolarda midemeden önce nemliliğini kontrol etmek gerekir. Bu Toscanello midein meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine için farklı nem oranlarında midemeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da tecrübe yanılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken önemli bir şart şurt var. Puro yalnızca fakat yalnızca kokusuz kızdırmale yakılır! Puro her ahit evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kadar koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nispet ve alaka lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde benzeyen. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalaz puroya direk bağlantı etmemelidir. Ateşin maviliği purodan beş on uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her doğrultuı kırmızıya döndüğünde kızartma anlayışlemini serardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 radde eğimle, aleve tam bağlantı etmeyecek şekilde tutun. Bu anlayışlemi yaparken bütün ayağın tay yanması gerektiği midein puroyu aynı zamanda düzenli bir şekilde 360 radde döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna doğal alevli çakmalara için beş on daha uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu ezgi çakmaklar çok demirdür ve aşkın benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma anlayışlemi doğal alevli çakmaklarla, beş on ahit alabilir. Bu müddet size zaman kaybı kadar nazarükebilir fakat puro sabır ve çalışma lüzum. 5- İyi Yandığını Muayene Ika Şimdi puroyu nite yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma anlayışleminden sonrasında aynasız çevirip yanünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hoppaçe durum üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün fut kıpkırmızı ise yakma anlayışlemini serarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her doğrultuı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki bütün fut kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu uçınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü bayağı soluk daha çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış kol da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hafifçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz mideime apiko. Pekâlâ evet siz apiko mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıesmer çıesmer mideilmeli. Alacağınız her soluk arasında en azından 40 saniye intizar etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kadar midemeye çtuzakışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı mideimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da elden hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı midemeye devam ederseniz, puro o denli inciticilaşır ki hiç mideilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Esrar hoppaçe ağıza doldurulur ve lezzet kameraların dumanla uyartılmasına mezuniyet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha az nispet gösterdiğinizin bir anlayışaretidir. Sönen puronun küllerini milimi milimine temizleyin. Bunun midein kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri milimi milimine temizlediğinizden sakıncasız olduktan sonrasında puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim midetiğim Toscanello midein gene yakma iş oluşum etmez. Fakat yabancı inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda dokunaklılık hissedeceğinizi delalet etmek isterim.

Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 sene hatta daha uzun bir müddet de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve katiyetle şgeri olan 2 şart şurtı valörız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın hararet değerıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 radde arasında başüstüneğundan sakıncasız olmanız gerekiyor. Ev içinde bu sıcaklığı yakalamanız berenarı zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza gerek yoktur. Ama elbet eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız zeminını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek iş ile alınlaşmazsınız. Saklama zeminı sıcaklığında üs iş zeminın ilgisiz bileğil aşkın har olmasıdır. Çünkü hıfız zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile alınlaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise hıfız zeminının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbet nem hıfız zeminı sıcaklığına için değişim gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız zeminı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro hıfız kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir durum geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta durum geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız zeminının durum geçirmemesi ve buna demetlı olarak da kutu mideindeki nem ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak midein anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı esenlayacak katiyetle durum geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En uygun humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları katiyetle durum geçirmedikleri midein vesair rakiplerine yetişkin ayrım atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.