Puro seçiminiz, yakışınız, dâhilkonuiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar külliyen size özeldir. Ancak yine bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç sınır var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda hasetn her saatinde dâhilmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize bakılırsa, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Ika Halk yapımı Karayip purolarda dâhilmeden önce nemliliğini denetleme eylemek gerekir. Bu Toscanello dâhilin makbul bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakılırsa farklı gönen oranlarında dâhilmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak berenarı da deneme cenahılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken hayati bir nizam var. Puro sadece lakin sadece kokusuz tehlikele yakılır! Puro her hin ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabil benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabil işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişki ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde andıran. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken flama puroya sütun münasebet etmemelidir. Coşkun maviliği purodan berenarı ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her canipı alya döndüğünde kızartma konulemini başlangıçardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 rütbe eğimle, aleve tam münasebet etmeyecek şekilde tutun. Bu konulemi yaparken bütün tabanğın tay yanması gerektiği dâhilin puroyu aynı zamanda organize bir şekilde 360 rütbe döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına saf alevli çakmalara bakılırsa berenarı elan uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu vadi çakmaklar çok kavidür ve çokça andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma konulemi saf alevli çakmaklarla, berenarı hin alabilir. Bu müddet size zaman kaybı kabil odaükebilir lakin puro çıdam ve emek lüzum. 5- İyi Yandığını Denetçi Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma konuleminden sonra münasebetsiz çevirip nedeniyleünüze berenarı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe atmosfer üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün kadem kıpkırmızı ise yakma konulemini başlangıçarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her canipı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki bütün kadem kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu uçınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçümencik dem elan çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış kol da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Kolayçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz dâhilime hazır. Pekâlâ ya siz hazır mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıtoprak çıtoprak dâhililmeli. Alacağınız her dem beyninde en azcaından 40 saniye oyalanmak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kabil dâhilmeye çkızılışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı dâhilimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da sadece hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı dâhilmeye devam ederseniz, puro o denli ateşlaşır ki hiç dâhililemeyecek duruma gelebilir. Küçümencik bir uyarı: Puro, sigara kabil ciğere çekilmez. Kötü rahatçe ağıza doldurulur ve tatlılık almaçların dumanla ihtarlmasına cevaz verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca ilişki gösterdiğinizin bir konuaretidir. Sönen puronun küllerini bir güzel temizleyin. Bunun dâhilin kürdan kabil bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri bir güzel temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonra puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim dâhiltiğim Toscanello dâhilin yeni baştan yakma dava teşkil etmez. Ancak kez yapımı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda acılık hissedeceğinizi açıklamak isterim.

Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 sene ayrıca elan uzun bir müddet de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabil puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesinkes şgeri olan 2 nizamı medlulız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın dünyaın suhunet ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız dünya sıcaklığının 16 ila 18 rütbe beyninde olduğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Soy içinde bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden dünya sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza lazım yoktur. Ama kuşkusuz eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama dünyaını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek dava ile hakkındalaşmazsınız. Muhafaza dünyaı sıcaklığında gerçek dava dünyaın soğuk bileğil çokça hamam olmasıdır. Çünkü saklama dünyaı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile hakkındalaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama dünyaının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer çokça kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Pekâlâ gönen saklama dünyaı sıcaklığına bakılırsa değiş gösterecektir ve bu yüzden bile saklama dünyaı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yok ise rastgele bir atmosfer geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca atmosfer geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama dünyaının atmosfer geçirmemesi ve buna sargılı olarak da kutu dâhilindeki gönen ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak dâhilin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlayacak kesinkes atmosfer geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En kazançlı humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kesinkes atmosfer geçirmedikleri dâhilin öbür rakiplerine oylumlu başkalık atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.